l'aparador de marc taeger - carles poy (18)
l'aparador de marc taeger - carles poy (11)
l'aparador de marc taeger - carles poy (12)
l'aparador de marc taeger - carles poy (21)
l'aparador de marc taeger - carles poy (9)
l'aparador de marc taeger - carles poy (1)
l'aparador de marc taeger - carles poy (46)
aparador
aparador (2)
1-Cabo-San-Roque-2
cabosanroque (1)
cabosanroque (2)
David Torrents + Andreu Balius (1)
David Torrents + Andreu Balius (2)
Gabriel Torres + Javier Tles (1)
Gabriel Torres + Javier Tles (2)
gtjt-ap19
gtjt-ap13
gtjt-ap20
gtjt-ap15
gtjt-ap12
gtjt-ap10
gtjt-ap11
gtjt-ap07
pep i nina (1)
pep i nina (2)
5 - Xavier Manubens + Jordi Parramon (1)
5 - Xavier Manubens + Jordi Parramon (2)
meritxell duran i cesc riera (2)
meritxell duran i cesc riera (3)
7. Jordi Bernadó + Txema Salvans (1)
7. Jordi Bernadó + Txema Salvans (2)

Dilluns 2
8 - Flavio i Marc -(1)
8 - Flavio i Marc -(2)
9 - Curro i Azua - (1)
claret - azua (2) 3
claret - azua (1)-2
biel (2)
biel (1)
WPX-026
60x16cm
2004
Biel Capllonch (4)
Miralda (3)
11 - Miralda (1)
11 - Miralda (2)
L'aparador-Miralda (3)
miralda- montse
L'aparador-Miralda (2)
L'aparador-Miralda (6)
APARADOR_CCCB model 2-page-001

L’aparador

L’aparador és el títol genèric d’una sèrie de mostres que he concebut per ocupar aquest espai mig públic i mig privat en aquest centre de cultura de Mollet. Un aparador és un indret híbrid, tancat i obert, íntim i extravertit, idoni per explicar successos culturals, que és el que jo pretenc. Així, aquesta sèrie de mostres tenen per vocació acollir el màxim d’activitats relacionades amb la contemporaneïtat cultural d’avui: la música, la fotografia, el llenguatge de la casa, la moda, les arts plàstiques. Voldria, doncs, expressar un petit fragment de la nostra cultura jove i creativa i dinamitzar la interactivitat entre grups creatius i artistes diversos. Es tracta, com sempre, de provocar la nostra retina i el nostre pensament sense caure en l’hermetisme, tot oferint una finestra senzilla, però qualitativa.

El sentit d’aquesta suma de propostes és el de poder-nos conèixer una mica més, de veure junts la diversitat cultural que envolta la nostra realitat actual i, per tant, a partir d’aquestes miques crear vincles o trencar-los, comparar, distanciar, sumar, restar, contemplar i discernir, més enllà de l’esnobisme que a vegades embolcalla el món de l’art.

L’aparador està concebut com un espai de proximitat, com si fos casa nostra. Un lloc on retrobem tot allò que ens porta algun record o que ens és d’utilitat. Aquestes propostes d’exposicions pretenen rentar la roba de casa i estendre-la al terrat, perquè s’eixugui: qui som?, què fem?, què voldríem fer? i com ens agradaria ser?, preguntes eternes sense resposta, que els creadors tracten de respondre individualment, cadascú amb les seves eines particulars: a vegades eines abstractes, i molt valorades socialment, perquè participen del pensament intel·lectual; a vegades eines senzilles relacionades amb el nostre entorn i amb les nostres necessitats físiques i socials. En tot cas, eines a la fi, materials actuals, del pensament o de la materialitat, que conformen la nostra existència ara i aquí.

L’aparador acollirà il·lustradors, dissenyadors d’objectes i del nostre entorn físic com Curro Claret, Martín Ruíz de Azua, Meritxell Duran, Cesc Riera, David Torrents i Andreu Balius. Tots ells dotats no només d’una gran capacitat per crear dissenys útils, sinó també per preservar el disseny com a una eina crítica.

Gabriel Torres i Nina Pawlowsky ens ensenyaran la qualitat personal en el nostre espai més íntim: el nostre propi cos i les seves necessitats socials i imaginatives, més enllà de la moda.

Txema Salvans i Jordi Bernadó estendran les seves fotografies perquè des del carrer tinguem present la seva particular visió intel·ligent de la societat.

Job Ramos, Xavier Manubens i Jordi Parramon crearan un indret de màgia i mixtura de sensibilitats plurals més enllà de les disciplines i la unicitat. També Marc Taeger i Flavio Morais treballaran conjuntament aquest espai amb la seva visió de la cultura des de la pantalla digital.

Pep Duran ens obrirà aquest indret a la cultura visual pura des del seu terreny d’escultura postmínimal i Javier Tles ho farà des del seu dinamisme i energia creativa.

Els músics de Cabo San Roque no només ens faran partícips de la seva investigació musical eclèctica, sinó que també ens oferiran la possibilitat de retrobar-nos amb la creació dels propis instruments musicals. Ells seran els encarregats d’iniciar aquest cicle en un dels focus de densitat cultural com és l’aparador del Museu Abelló de Mollet.

Una suma d’intencions barroques, plenes, suggeridores i denses amb vincles, detalls i nivells de lectura diferents que pretenen el goig individual de l’espectador.

Carles Poy